Web Content Viewer (JSR 286)

Juventus Museum

Juventus Museum er som designet til udstillinger, og ved brug af multimedieteknologier giver den sit publikum nogle medrivende oplevelser. Museet henvender sig både til Juventus fans, der kan genopleve glæderne og sejrene i den vindende traditionsklub, men også til et bredere publikum, der i gennem klubbens historie vil kunne genopleve dele af landets historie.

Museet blev indviet den 16. maj 2012 og er opdelt i to forskellige områder, som er forskellige både hvad angår størrelse og koncept. De to afsnit giver dog sammenlagt den besøgende et stort indtryk af klubbens historie, samt betydningen af klubbens værdier i hverdagen.

Turen gennem museet startes med klubbens historie, som genopleves med de mange mål, holdet har scoret gennem tiderne. Man fortsætter rundturen med at se alle deres trofæer, og videre går det ind i salen, hvor man kan se de mange steder klubben har spillet gennem tiderne. Man kan dernæst opleve vidnesbyrd fra Juventus spillere, samt forskellige genstande som har haft betydning for klubbens historie. Man slutter af i rummet der er dedikeret til nutidens Juventus hold, og hvor der også er en hyldest til de mange fans klubben har verden over.

De 115 års Juventus historie er blevet placeret i flotte lokaler hvor der er en sammenhæng mellem den fodboldmæssige udvikling i klubben. Der er mange erindringer for tidligere tider, som f.eks. den legendariske bog, der markerer grundlaget for holdet og tidligere spilleres trøjer. Et rum er dedikeret til forbindelsen mellem Juventus og Fiat og dennes tilstedeværelse i film, tv, radio, litteratur og musik. Der er også gjort plads til klubbens vindere af den Gyldne Bold, til trænerne, spillere der har optrådt på landsholdet og ofrene ved Heysel ulykken.

En lang række af fordybende øjeblikke fra start til slut, som giver den besøgende en oplevelse af at stå på banen sammen med resten af Juventus holdet.