Web Content Viewer (JSR 286)

Turin

Kultur og Charme, kunst og historie, travl hverdag, men også en oase af afslapning. Torino har alt dette og meget mere, og for dem som besøger byen er det svært ikke at blive fascineret.

Det er først inden for de seneste år at Torino har opdaget sin store tiltrækning af turister. Navnlig efter de olympiske vinterlege i 2006 er byen blevet kendt, og har været i stand til at markedsføre sig på sine skønheder.

Byens oprindelse går tilbage til opførelsen af byens slot, som Julius Cæsar byggede under de galliske krige. Herunder bl.a. kolonien Julia Augusta Taurinorum, hvorfra byens moderne navn stammer. Torino var Italiens første hovedstad fra 1861 til 1865 og byen har i dag et af italiens største universiteter. Det er desuden et centrum for megen kultur, videnskab og turisme.

Torino har meget at byde på. En spadseretur til Valentino Parken langs med Po, der er Italiens længste flod og som løber gennem byen. Et besøg på Det Egyptiske Museum, som er verdens næst største efter det i Cairo eller måske et besøg på Palazzo Reale (det kongelige palads) eller Palazzo Madama, hvor man kan dykke ind i historien om kongeriget Savoyen. Disse er blot nogle få ideer til at udforske byen og dens mange vidundere.

Gå heller ikke glip af Mole Antonelliana, symbolet på Torino og hjemsted for Det nationale film Museum. Baptisten St. Johns katedral er et mesterværk fra renæssancen, hvor man kan se Jesus hellige ligklæde, og er bestemt også et besøg værd. Af andre seværdigheder i byen kan nævnes Galleria Sabauda og Palazzo Carignano som var sæde for deputeretkammeret i det italienske parlament. Og lige uden for byen, finder man flere bygninger der tilhørte den royale Savoy familie. Bygninger som UNESCO har ladet gå i arv til folket: la Palazzina di caccia di Stupinigi, slottene Aglie, Racconigi, Rivoli, Moncalieri og Villa della Regina, og frem for alt det kongelige palads Venaria, et "lille Versailles", der får folk til at gispe efter vejret når de ser det.